Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 1 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: x7 × x7

    Answer: x14
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 7, 21, 63, 189, ...

    Answer: 567
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 8cm

    Answer: 50.27cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 24:16

    Answer: 3:2
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 18, 32, 35, 39, 26

    Answer: 21

Tuesday 2 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 74 + 34

    Answer: 74 + 34 = 108
  2. 2. Algebra

    Solve: 9x = 135

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the perimeter of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 24cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:21

    Answer: 4:7
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 15, 3, 6, 16

    Answer: 11

Wednesday 3 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 40 + ? = 136

    Answer: 96
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 7, 16, 25, 34, ...

    Answer: 43
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 13cm

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 15:18

    Answer: 5:6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 27, 32, 14, 34, 6

    Answer: 23.8

Thursday 4 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 275 + 450

    Answer: 275 + 450 = 725
  2. 2. Algebra

    For y = x³, find y when x = 2

    Answer: y = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a right triangle with perpendicular sides 13cm and 15cm

    Answer: 97.5cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:6:8

    Answer: 3:3:4
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12

Friday 5 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 49 + 85

    Answer: 49 + 85 = 134
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 6 = 2x + 19

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, hypotenuse = 21.2cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Find 78% of 348

    Answer: 271.44
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 21, 37, 19, 8, 16, 43, 37

    Answer: 25.6