Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 8 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 94 + 37

    Answer: 94 + 37 = 131
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 8 = 22

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, hypotenuse = 19.8cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:20:16

    Answer: 4:5:4
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 3 on a fair die?

    Answer: 16

Tuesday 9 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    97000

    Answer: 9.7 × 104
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 72

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 11cm. Calculate the angle

    Answer: 51.8°
  4. 4. Ratio

    Find 54% of 312

    Answer: 168.48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 38, 38, 23, 41, 19, 15, 30, 15

    Answer: 27.4

Wednesday 10 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 210, 273, and 62

    Answer: 545
  2. 2. Algebra

    Factorise: 8x² + 3x

    Answer: x(8x + 3)
  3. 3. Geometry

    Find the area of a right triangle with base 12cm and height 4cm

    Answer: 24cm²
  4. 4. Ratio

    Find 62% of 118

    Answer: 73.16
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 19, 33, 28, 7, 9

    Answer: 17.8

Thursday 11 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 51 + 93

    Answer: 51 + 93 = 144
  2. 2. Algebra

    Factorise: 14x + 6

    Answer: 2(7x + 3)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 16cm, adjacent = 13cm. Calculate the angle

    Answer: 50.9°
  4. 4. Ratio

    Find 24% of 335

    Answer: 80.4
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 22, 15, 10, 24, 17

    Answer: 14

Friday 12 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    65000

    Answer: 6.5 × 104
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 23, 25, 27, 29, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 17cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Find 43% of 417

    Answer: 179.31
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 5 on a fair die?

    Answer: 16