Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 429 + 256

    Answer: 429 + 256 = 685
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 12 = 19

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, hypotenuse = 18cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 10:14

    Answer: 5:7
  5. 5. Statistics

    A bag has 3 red and 6 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 13

Tuesday 16 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 72 + 41

    Answer: 72 + 41 = 113
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 15, 20, 25, 30, ...

    Answer: 35
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a right triangle with perpendicular sides 10cm and 10cm

    Answer: 50cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 30:20

    Answer: 3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 35, 49, 27, 15, 46, 38

    Answer: 35.6

Wednesday 17 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 566 + 778

    Answer: 566 + 778 = 1344
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 8x + 2y + 3x + 4y

    Answer: 11x + 6y
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 10cm

    Answer: 314.16cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4:6

    Answer: 2:3
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 48, 20, 43, 50, 20

    Answer: 30

Thursday 18 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    84000000

    Answer: 8.4 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: 6x² + 4x

    Answer: 2x(3x + 2)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 9.9cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 115

    Answer: 57.5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 25, 18, 7, 14, 12

    Answer: 18

Friday 19 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 35 + 90

    Answer: 35 + 90 = 125
  2. 2. Algebra

    Expand: 9(x + 3)

    Answer: 9x + 27
  3. 3. Geometry

    Opposite = 19cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 62.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 40:15

    Answer: 8:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 14, 14, 21, 9, 26, 17, 37

    Answer: 22.3