Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 22 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 56 + 34

    Answer: 1912
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x = 28

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 9:6

    Answer: 3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 41, 9, 50, 46, 13, 6, 29

    Answer: 27.7

Tuesday 23 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 20 + 91

    Answer: 20 + 91 = 111
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 7 = 27

    Answer: x = 20
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 56.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4:12

    Answer: 1:3
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12

Wednesday 24 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 87 + 41

    Answer: 87 + 41 = 128
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 20, 25, 30, 35, ...

    Answer: 40
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, adjacent = 12cm. Calculate the angle

    Answer: 33.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:9:6

    Answer: 4:3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 41, 43, 49, 6, 11

    Answer: 27.5

Thursday 25 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 30 + ? = 111

    Answer: 81
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x = 40

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 5cm

    Answer: 78.54cm²
  4. 4. Ratio

    Find 65% of 373

    Answer: 242.45
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 1 on a fair die?

    Answer: 16

Friday 26 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 12 × 4

    Answer: 12 × 4 = 48
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 2, 4, 8, 16, ...

    Answer: 32
  3. 3. Geometry

    Calculate the perimeter of a right triangle with sides 8cm and 7cm

    Answer: 25.6cm
  4. 4. Ratio

    Find 48% of 291

    Answer: 139.68
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 18, 2

    Answer: 13