Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 29 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: 35 × 32

    Answer: 37
  2. 2. Algebra

    Factorise: 4x² + 5x

    Answer: x(4x + 5)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 31°
  4. 4. Ratio

    Find 83% of 137

    Answer: 113.71
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 26, 32, 16, 32, 27

    Answer: 16

Tuesday 30 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: 55 × 54

    Answer: 59
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 72

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 10cm

    Answer: 314.16cm²
  4. 4. Ratio

    Find 21% of 61

    Answer: 12.81
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 35, 45, 29, 37, 17

    Answer: 28

Wednesday 31 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 75 + ? = 143

    Answer: 68
  2. 2. Algebra

    Expand: 2(x + 8)

    Answer: 2x + 16
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 24cm

    Answer: 452.39cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:6:15

    Answer: 2:2:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 76, 58, 46, 66, 60, 61

    Answer: 30

Thursday 1 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 114, 207, and 115

    Answer: 436
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 12

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the area of a right triangle with base 5cm and height 8cm

    Answer: 20cm²
  4. 4. Ratio

    Find 37% of 477

    Answer: 176.49
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 20, 10, 11, 19, 6

    Answer: 14

Friday 2 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 73 + 72

    Answer: 73 + 72 = 145
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 3, 9, 27, 81, ...

    Answer: 243
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 23cm

    Answer: 415.48cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:15:15

    Answer: 2:5:5
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 5 on a fair die?

    Answer: 16