Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 55 + 42

    Answer: 55 + 42 = 97
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 2x + 4y + 2x + 5y

    Answer: 4x + 9y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, adjacent = 8cm. Calculate the angle

    Answer: 48.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 21:12

    Answer: 7:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 103, 79, 45, 70, 77, 46

    Answer: 58

Tuesday 6 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 13 + 35

    Answer: 1415
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x = 30

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 3cm

    Answer: 28.27cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 185

    Answer: 18.5
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 61, 63, 64, 56, 26, 40

    Answer: 38

Wednesday 7 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 71 + 68

    Answer: 71 + 68 = 139
  2. 2. Algebra

    Factorise: 28x + 24

    Answer: 4(7x + 6)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, adjacent = 17cm. Calculate the angle

    Answer: 32.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:10

    Answer: 6:5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 20, 19

    Answer: 14

Thursday 8 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 67 + 31

    Answer: 67 + 31 = 98
  2. 2. Algebra

    For y = x³, find y when x = 5

    Answer: y = 125
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (2, 3) and (5, 7)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 16:12

    Answer: 4:3
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 2, 19, 6

    Answer: 8.25

Friday 9 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 30 + ? = 101

    Answer: 71
  2. 2. Algebra

    Expand: 6(5x + 2)

    Answer: 30x + 12
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 131

    Answer: 32.75
  5. 5. Statistics

    A bag has 6 red and 6 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 12