Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 801 + 699

    Answer: 801 + 699 = 1500
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 5 = 24

    Answer: x = 19
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 12cm

    Answer: 113.cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 15:12

    Answer: 5:4
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 3, 16

    Answer: 11.333333333333

Tuesday 13 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 20 + 81

    Answer: 20 + 81 = 101
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x = 42

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 7cm

    Answer: 153.94cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 43

    Answer: 10.75
  5. 5. Statistics

    A bag has 4 red and 5 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 49

Wednesday 14 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 55 + 91

    Answer: 55 + 91 = 146
  2. 2. Algebra

    Expand: 3(3x + 9)

    Answer: 9x + 27
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 5.8cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:12:18

    Answer: 3:2:3
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 9, 5

    Answer: 6.6666666666667

Thursday 15 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 91 + ? = 112

    Answer: 21
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x + 10 = 7x + 15

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 20cm

    Answer: 314.16cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:6:6

    Answer: 2:1:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 43, 9, 27, 42, 37

    Answer: 29.2

Friday 16 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 85 + 89

    Answer: 85 + 89 = 174
  2. 2. Algebra

    Simplify: 2x + 3x

    Answer: 5x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 11.3cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Find 57% of 411

    Answer: 234.27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 20, 40, 16, 8, 23, 14, 8

    Answer: 16.9