Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 46 + 16

    Answer: 56
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 10 = 23

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 8cm

    Answer: 201.06cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:8:4

    Answer: 1:2:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 21, 24, 44, 41, 42, 45

    Answer: 36.2

Tuesday 20 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 233 + 286

    Answer: 233 + 286 = 519
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 11 = 28

    Answer: x = 17
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 21cm

    Answer: 346.36cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:6:4

    Answer: 4:3:2
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 36, 11, 30, 40, 13

    Answer: 29

Wednesday 21 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 88 + 28

    Answer: 88 + 28 = 116
  2. 2. Algebra

    Factorise: 3x² + 9x

    Answer: 3x(x + 3)
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 3cm

    Answer: 28.27cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:16:8

    Answer: 3:4:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 75, 49, 61, 39, 80, 68

    Answer: 41

Thursday 22 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 34 + ? = 162

    Answer: 128
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 9 = 2x + 11

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, adjacent = 19cm. Calculate the angle

    Answer: 25.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:9:9

    Answer: 2:3:3
  5. 5. Statistics

    A bag has 8 red and 4 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 23

Friday 23 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 55 + 22

    Answer: 55 + 22 = 77
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x + 3x

    Answer: 11x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, hypotenuse = 11.5cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:8:4

    Answer: 3:2:1
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 14, 15, 8, 15

    Answer: 13.2