Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 94 + 90

    Answer: 94 + 90 = 184
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x = 28

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 3cm

    Answer: 28.27cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:8

    Answer: 3:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 16, 18

    Answer: 13.666666666667

Tuesday 27 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 767 + 138

    Answer: 767 + 138 = 905
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 4 = 8

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (9, 6) and (12, 10)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 117

    Answer: 58.5
  5. 5. Statistics

    A bag has 7 red and 7 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 12

Wednesday 28 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    640000

    Answer: 6.4 × 105
  2. 2. Algebra

    Simplify: 4x + 8x

    Answer: 12x
  3. 3. Geometry

    Calculate the perimeter of a right triangle with sides 8cm and 8cm

    Answer: 27.3cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 53

    Answer: 5.3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 23, 16, 14, 15, 25, 26, 27

    Answer: 20.3

Thursday 29 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 82 + 28

    Answer: 82 + 28 = 110
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 6x + 8y + 5x + 6y

    Answer: 11x + 14y
  3. 3. Geometry

    Find the area of a right triangle with base 12cm and height 5cm

    Answer: 30cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 162

    Answer: 40.5
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 5 on a fair die?

    Answer: 16

Friday 30 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 69 + 57

    Answer: 69 + 57 = 126
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 2, 4, 8, 16, ...

    Answer: 32
  3. 3. Geometry

    Calculate perimeter: two sides are 15cm and 15cm at right angles

    Answer: 51.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 10:12

    Answer: 5:6
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 18, 18

    Answer: 16.333333333333