Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 505 + 153

    Answer: 505 + 153 = 658
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x = 6

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 7cm

    Answer: 153.94cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:4

    Answer: 3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 38, 44, 19, 44, 17, 25

    Answer: 31.2

Tuesday 4 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 252, 175, and 88

    Answer: 515
  2. 2. Algebra

    Expand: 3(4x + 9)

    Answer: 12x + 27
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 9.2cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:6:4

    Answer: 4:3:2
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 1 on a fair die?

    Answer: 16

Wednesday 5 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 77 + 35

    Answer: 77 + 35 = 112
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 13 = 21

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 23cm

    Answer: 415.48cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:20:16

    Answer: 3:5:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 21, 49, 35, 17, 18, 22

    Answer: 26.9

Thursday 6 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 129 + 552

    Answer: 129 + 552 = 681
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 3 = 14

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, hypotenuse = 15cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:16:20

    Answer: 3:4:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 20, 37, 47, 26, 11

    Answer: 30.5

Friday 7 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 45 + 68

    Answer: 45 + 68 = 113
  2. 2. Algebra

    Expand: 5(4x + 9)

    Answer: 20x + 45
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 9cm. Calculate the angle

    Answer: 57.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:12:16

    Answer: 4:3:4
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 3, 18, 19

    Answer: 12.75