Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 239 + 245

    Answer: 239 + 245 = 484
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 8 = 22

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 9cm. Calculate the angle

    Answer: 57.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:9:15

    Answer: 5:3:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 41, 86, 94, 59, 94, 63

    Answer: 53

Tuesday 11 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 92 + 22

    Answer: 92 + 22 = 114
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 72

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Find 62% of 379

    Answer: 234.98
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 18, 9, 16, 33, 35

    Answer: 26

Wednesday 12 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 31 + ? = 142

    Answer: 111
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x = 70

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 12cm. Calculate the angle

    Answer: 45°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:8:4

    Answer: 3:4:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 6, 18

    Answer: 9

Thursday 13 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    900000

    Answer: 9 × 105
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 5 = 25

    Answer: x = 20
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 4cm

    Answer: 50.27cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:15:15

    Answer: 3:5:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 46, 11, 23, 7, 40, 33

    Answer: 24.1

Friday 14 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 24 + 81

    Answer: 24 + 81 = 105
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 6 = 4x + 22

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 5.8cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 15:24

    Answer: 5:8
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 2, 18

    Answer: 11.333333333333