Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 15 + 23

    Answer: 1315
  2. 2. Algebra

    Factorise: 4x + 10

    Answer: 2(2x + 5)
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (8, 7) and (11, 11)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 163

    Answer: 81.5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 9, 14, 5, 18

    Answer: 11

Tuesday 18 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 94 + ? = 134

    Answer: 40
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 3 = 23

    Answer: x = 20
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, adjacent = 9cm. Calculate the angle

    Answer: 41.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 18:12

    Answer: 3:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 9, 14, 15

    Answer: 12.5

Wednesday 19 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 15 + 35

    Answer: 45
  2. 2. Algebra

    For y = x³ + 3, calculate y when x = 3

    Answer: y = 30
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, hypotenuse = 28cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 21:6

    Answer: 7:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 48, 37, 5, 24, 20, 19, 17

    Answer: 27.1

Thursday 20 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: -15 + (-7) + (-15)

    Answer: -37
  2. 2. Algebra

    Factorise: 6x² + 9x

    Answer: 3x(2x + 3)
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 13cm

    Answer: 132.73cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 10:16

    Answer: 5:8
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 11, 4

    Answer: 6.3333333333333

Friday 21 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 610 + 210

    Answer: 45
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 9 = 22

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the perimeter of a right triangle with sides 6cm, 8cm, 10cm

    Answer: 24cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 28

    Answer: 14
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 48, 20, 50, 12, 50, 44, 9

    Answer: 32.5