Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 24 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 58 + 75

    Answer: 58 + 75 = 133
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 3, 6, 12, 24, ...

    Answer: 48
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, hypotenuse = 12.7cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:12:8

    Answer: 3:3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 37, 72, 29, 36, 43, 21

    Answer: 51

Tuesday 25 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 572 + 627

    Answer: 572 + 627 = 1199
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 6, 16, 26, 36, ...

    Answer: 46
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a right triangle with perpendicular sides 7cm and 11cm

    Answer: 38.5cm²
  4. 4. Ratio

    Find 37% of 210

    Answer: 77.7
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 3 on a fair die?

    Answer: 16

Wednesday 26 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 40 + 72

    Answer: 40 + 72 = 112
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 4 = 17

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, hypotenuse = 26cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:12:8

    Answer: 3:3:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 8, 10, 20, 5

    Answer: 10.4

Thursday 27 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 514 + 924

    Answer: 514 + 924 = 1438
  2. 2. Algebra

    Factorise: 8x² + 8x

    Answer: 8x(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 19cm, adjacent = 9cm. Calculate the angle

    Answer: 64.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:12:18

    Answer: 5:4:6
  5. 5. Statistics

    A bag has 6 red and 7 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 613

Friday 28 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 40 + ? = 124

    Answer: 84
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 2, 8, 32, 128, ...

    Answer: 512
  3. 3. Geometry

    Opposite = 19cm, adjacent = 13cm. Calculate the angle

    Answer: 55.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:18:15

    Answer: 3:6:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 23, 30, 49, 38, 30, 17, 33

    Answer: 29.5