Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 31 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 143 + 712

    Answer: 143 + 712 = 855
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 3, 9, 27, 81, ...

    Answer: 243
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:6:4

    Answer: 3:3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 92, 48, 89, 61, 92, 60

    Answer: 44

Tuesday 1 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is √81?

    Answer: 9
  2. 2. Algebra

    Simplify: 6x + 8x

    Answer: 14x
  3. 3. Geometry

    Find the area of a right triangle with base 10cm and height 6cm

    Answer: 30cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 10:35

    Answer: 2:7
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 8, 9, 20, 9, 27

    Answer: 19

Wednesday 2 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8 + (11) + (-1)

    Answer: 18
  2. 2. Algebra

    For y = x³, find y when x = 5

    Answer: y = 125
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (10, 5) and (13, 9)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 16:32

    Answer: 1:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 18, 9

    Answer: 10

Thursday 3 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 52 + 39

    Answer: 52 + 39 = 91
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 3x + 6y + 4x + 2y

    Answer: 7x + 8y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, hypotenuse = 12.7cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 132

    Answer: 13.2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 7, 27, 30, 19, 35, 13

    Answer: 19.9

Friday 4 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 57 + 17

    Answer: 67
  2. 2. Algebra

    For y = x³ + 10, calculate y when x = 3

    Answer: y = 37
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 8cm

    Answer: 201.06cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:20:8

    Answer: 6:5:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 9, 8, 5, 14

    Answer: 9.4