Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 7 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 97 + ? = 192

    Answer: 95
  2. 2. Algebra

    Solve: 9x = 126

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, adjacent = 14cm. Calculate the angle

    Answer: 35.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:9:6

    Answer: 5:3:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 18, 13

    Answer: 14

Tuesday 8 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 93 + ? = 164

    Answer: 71
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 112

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate perimeter: two sides are 8cm and 14cm at right angles

    Answer: 38.cm
  4. 4. Ratio

    Find 85% of 129

    Answer: 109.65
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 20, 3, 2, 13

    Answer: 8.4

Wednesday 9 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 39 + 75

    Answer: 39 + 75 = 114
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 14 = 29

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 5cm

    Answer: 78.54cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:16:20

    Answer: 2:4:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 45, 42, 43, 26, 34

    Answer: 35.5

Thursday 10 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 58 + 28

    Answer: 78
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 13 = 33

    Answer: x = 20
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, adjacent = 13cm. Calculate the angle

    Answer: 40.2°
  4. 4. Ratio

    Find 26% of 121

    Answer: 31.46
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 46, 37, 12, 33, 23, 22

    Answer: 30.4

Friday 11 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 158 + 721

    Answer: 158 + 721 = 879
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 56

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 9.9cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:18:9

    Answer: 4:6:3
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12