Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 14 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 36 + ? = 172

    Answer: 136
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 3 = 6

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 9cm

    Answer: 254.47cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4:8

    Answer: 1:2
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 36, 37, 23, 12, 17

    Answer: 25

Tuesday 15 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 32 + 96

    Answer: 32 + 96 = 128
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 8, 32, 128, 512, ...

    Answer: 2048
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (3, 5) and (6, 9)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 21:12

    Answer: 7:4
  5. 5. Statistics

    A bag has 6 red and 8 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 37

Wednesday 16 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 918 + 802

    Answer: 918 + 802 = 1720
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 3x + 4y + 4x + 2y

    Answer: 7x + 6y
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 40:30

    Answer: 4:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 13, 8, 32, 17, 7

    Answer: 15.5

Thursday 17 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 26 + 70

    Answer: 26 + 70 = 96
  2. 2. Algebra

    Simplify: 7x + 7x

    Answer: 14x
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 10cm

    Answer: 78.54cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 20:24

    Answer: 5:6
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 20, 16, 8, 9, 8

    Answer: 12.2

Friday 18 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 57 + 73

    Answer: 57 + 73 = 130
  2. 2. Algebra

    Factorise: 20x + 12

    Answer: 4(5x + 3)
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 24cm

    Answer: 452.39cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 26

    Answer: 13
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 3, 7, 4

    Answer: 5.5