Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 21 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 176, 118, and 83

    Answer: 377
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 12 = 27

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, hypotenuse = 16.2cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 32:24

    Answer: 4:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 37, 24, 43, 39, 29, 43, 43, 50

    Answer: 38.5

Tuesday 22 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 42 + 84

    Answer: 42 + 84 = 126
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 6 = 18

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Opposite = 16cm, adjacent = 9cm. Calculate the angle

    Answer: 60.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:15

    Answer: 4:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 22, 35, 44, 33, 35, 17, 16, 7

    Answer: 26.1

Wednesday 23 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 237 + 351

    Answer: 237 + 351 = 588
  2. 2. Algebra

    Expand: 6(3x + 6)

    Answer: 18x + 36
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 5cm

    Answer: 78.54cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:10

    Answer: 3:5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 12, 10, 19, 17

    Answer: 13

Thursday 24 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 44 + ? = 135

    Answer: 91
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x = 21

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the area of a right triangle with base 4cm and height 7cm

    Answer: 14cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:4:10

    Answer: 3:2:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 16, 22, 36, 32, 32, 43, 10

    Answer: 29.5

Friday 25 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 56 + 52

    Answer: 56 + 52 = 108
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 22, 29, 36, 43, ...

    Answer: 50
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 9cm. Calculate the angle

    Answer: 57.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:8:12

    Answer: 2:2:3
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12