Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 28 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 79 + 26

    Answer: 79 + 26 = 105
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 39

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 15cm

    Answer: 16.16cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:12:20

    Answer: 3:3:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 20, 49, 43, 8, 21, 14, 41

    Answer: 27.6

Tuesday 29 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is 2 × 5² × 7?

    Answer: 350
  2. 2. Algebra

    Simplify: 3x + 4x

    Answer: 7x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 8.5cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:4:8

    Answer: 1:1:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 2, 8

    Answer: 9

Wednesday 30 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 82 + ? = 186

    Answer: 104
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 10 = x + 40

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 17cm. Calculate the angle

    Answer: 39.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:15:9

    Answer: 4:5:3
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 2, 14

    Answer: 10.333333333333

Thursday 31 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 212 + 912

    Answer: 1112
  2. 2. Algebra

    Factorise: 6x² + 5x

    Answer: x(6x + 5)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, hypotenuse = 10.4cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:6:12

    Answer: 2:3:6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 50, 6, 25, 49, 41

    Answer: 30.2

Friday 1 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 95 + 96

    Answer: 95 + 96 = 191
  2. 2. Algebra

    For y = x³ + 11, calculate y when x = 3

    Answer: y = 38
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 6.9cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:6:4

    Answer: 5:3:2
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 28, 9, 13, 20, 27

    Answer: 19