Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 4 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 87 + 39

    Answer: 87 + 39 = 126
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 12 = 30

    Answer: x = 18
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 13.9cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 24:15

    Answer: 8:5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 20, 15, 19, 8

    Answer: 15.5

Tuesday 5 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 112, 106, and 140

    Answer: 358
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 30

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Opposite = 20cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 45°
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 126

    Answer: 63
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 8, 37, 41, 39, 16

    Answer: 26.2

Wednesday 6 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 87 + 92

    Answer: 87 + 92 = 179
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x = 35

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the perimeter of a right triangle with sides 3cm, 4cm, 5cm

    Answer: 12cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8:20

    Answer: 2:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 38, 11, 24, 7, 37, 33, 16

    Answer: 25.1

Thursday 7 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is 6.4 + 8 + 0.28?

    Answer: 6.4 + 8 + 0.28 = 14.68
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 2 = 5

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 56.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 10:40

    Answer: 1:4
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 3, 13, 2

    Answer: 7.75

Friday 8 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 438 + 842

    Answer: 438 + 842 = 1280
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 5 = 24

    Answer: x = 19
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 56.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 40:15

    Answer: 8:3
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 1 on a fair die?

    Answer: 16