Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 11 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 55 + ? = 160

    Answer: 105
  2. 2. Algebra

    Simplify: 3x + 7x

    Answer: 10x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 12cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 144

    Answer: 14.4
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 11, 14, 11, 8

    Answer: 11.6

Tuesday 12 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 56 + 61

    Answer: 56 + 61 = 117
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 6 = 2x + 51

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (10, 8) and (13, 12)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 48

    Answer: 12
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 7, 8, 5

    Answer: 6.25

Wednesday 13 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 964 + 812

    Answer: 964 + 812 = 1776
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x = 75

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 13.9cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 27

    Answer: 13.5
  5. 5. Statistics

    A bag has 5 red and 6 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 511

Thursday 14 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 872 + 681

    Answer: 872 + 681 = 1553
  2. 2. Algebra

    Expand: 5(6x + 2)

    Answer: 30x + 10
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, hypotenuse = 18.4cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:6:12

    Answer: 1:1:2
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 19, 12, 15, 10, 29

    Answer: 19

Friday 15 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 63 + 69

    Answer: 63 + 69 = 132
  2. 2. Algebra

    Factorise: 25x + 30

    Answer: 5(5x + 6)
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 18cm

    Answer: 254.47cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:4:12

    Answer: 3:1:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 46, 15, 11, 28, 29, 41, 39, 19

    Answer: 28.5