Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 18 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 72 + 88

    Answer: 72 + 88 = 160
  2. 2. Algebra

    Expand: 4(3x + 9)

    Answer: 12x + 36
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, adjacent = 11cm. Calculate the angle

    Answer: 45°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:6:12

    Answer: 2:1:2
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 20, 35, 27, 41, 30

    Answer: 21

Tuesday 19 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 199, 152, and 148

    Answer: 499
  2. 2. Algebra

    Simplify: 6x + 7x

    Answer: 13x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 6.9cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:10:4

    Answer: 4:5:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 29, 24, 24, 11, 40

    Answer: 24

Wednesday 20 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    2000

    Answer: 2 × 103
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 7, 16, 25, 34, ...

    Answer: 43
  3. 3. Geometry

    Opposite = 20cm, adjacent = 9cm. Calculate the angle

    Answer: 65.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:4:8

    Answer: 3:1:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 5, 7

    Answer: 9

Thursday 21 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 389 + 637

    Answer: 389 + 637 = 1026
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 64

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 9.9cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:15:18

    Answer: 5:5:6
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 91, 97, 27, 86, 96, 42

    Answer: 70

Friday 22 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 52 + 75

    Answer: 52 + 75 = 127
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 15

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 22cm

    Answer: 380.13cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:8:16

    Answer: 3:2:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 37, 33, 27, 19, 32, 41

    Answer: 31.7