Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 25 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 81 + 90

    Answer: 81 + 90 = 171
  2. 2. Algebra

    Solve: 9x = 90

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 17cm

    Answer: 226.98cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 24:15

    Answer: 8:5
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12

Tuesday 26 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 61 + ? = 198

    Answer: 137
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x = 60

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 17cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 134

    Answer: 13.4
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 18, 12

    Answer: 12.333333333333

Wednesday 27 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 88 + 58

    Answer: 88 + 58 = 146
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 9 = 18

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 7cm

    Answer: 13.04cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:10

    Answer: 6:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 22, 15, 12, 18, 39, 45, 49

    Answer: 26.6

Thursday 28 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 18 + 28

    Answer: 38
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 13 = 33

    Answer: x = 20
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 8cm

    Answer: 50.27cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:20

    Answer: 3:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 50, 31, 34, 45, 64, 60

    Answer: 33

Friday 29 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 355 + 655

    Answer: 355 + 655 = 1010
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 72

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 8.5cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 50

    Answer: 5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 12, 26, 32, 7, 28

    Answer: 25