Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 43 + 96

    Answer: 43 + 96 = 139
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 7x + 2y + 5x + 4y

    Answer: 12x + 6y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 17cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 27

    Answer: 13.5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 49, 33, 5, 13, 42, 40

    Answer: 27.7

Tuesday 3 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 586 + 784

    Answer: 586 + 784 = 1370
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 11, 18, 25, 32, ...

    Answer: 39
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 15cm

    Answer: 176.71cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 40:15

    Answer: 8:3
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 26, 11, 22, 28, 11

    Answer: 17

Wednesday 4 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 849 + 287

    Answer: 849 + 287 = 1136
  2. 2. Algebra

    Simplify: 4x + 8x

    Answer: 12x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 12cm. Calculate the angle

    Answer: 45°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:6:4

    Answer: 2:3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 73, 65, 48, 45, 76, 78

    Answer: 33

Thursday 5 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 99 + 43

    Answer: 99 + 43 = 142
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x = 44

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 16cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:6:15

    Answer: 4:2:5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 17, 9, 17, 3

    Answer: 12.2

Friday 6 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 632 + 766

    Answer: 632 + 766 = 1398
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 9

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Opposite = 17cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 59.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:15:12

    Answer: 4:5:4
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 16, 12, 3

    Answer: 10.5