Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 92 + ? = 200

    Answer: 108
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 88

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Opposite = 18cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 60.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:20:16

    Answer: 5:5:4
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 6, 2, 11, 5

    Answer: 5.6

Tuesday 10 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 605 + 282

    Answer: 605 + 282 = 887
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 4, 12, 36, 108, ...

    Answer: 324
  3. 3. Geometry

    Find the perimeter of a right triangle with sides 6cm, 8cm, 10cm

    Answer: 24cm
  4. 4. Ratio

    Find 17% of 424

    Answer: 72.08
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 5, 13

    Answer: 11.333333333333

Wednesday 11 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 95 + 66

    Answer: 95 + 66 = 161
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 9 = 19

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 11cm

    Answer: 95.03cm²
  4. 4. Ratio

    Find 69% of 157

    Answer: 108.33
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 25, 26, 37, 28, 43, 21, 32

    Answer: 32.5

Thursday 12 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7 + (7) + (7)

    Answer: 21
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 22, 27, 32, 37, ...

    Answer: 42
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 13.9cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:9:15

    Answer: 2:3:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 27, 94, 27, 103, 23, 47

    Answer: 80

Friday 13 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 38 + 62

    Answer: 38 + 62 = 100
  2. 2. Algebra

    Expand: 2(5x + 9)

    Answer: 10x + 18
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 23cm

    Answer: 415.48cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:12:8

    Answer: 5:3:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 2, 20

    Answer: 10