Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 23 + 42

    Answer: 23 + 42 = 65
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 5 = 13

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Opposite = 19cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 43.5°
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 121

    Answer: 30.25
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 7, 11, 18, 12

    Answer: 10

Tuesday 17 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 43 + ? = 123

    Answer: 80
  2. 2. Algebra

    For y = x³ + 7, calculate y when x = 3

    Answer: y = 34
  3. 3. Geometry

    Find the area of a right triangle with base 10cm and height 9cm

    Answer: 45cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:16

    Answer: 3:4
  5. 5. Statistics

    A bag has 8 red and 5 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 813

Wednesday 18 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 48 + 56

    Answer: 43
  2. 2. Algebra

    Solve: 9x = 135

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the area of a right triangle with base 8cm and height 10cm

    Answer: 40cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 75

    Answer: 18.75
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 58, 58, 52, 66, 33, 62

    Answer: 33

Thursday 19 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 94 + 63

    Answer: 94 + 63 = 157
  2. 2. Algebra

    Simplify: 3x + 4x

    Answer: 7x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 18cm. Calculate the angle

    Answer: 37.9°
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 154

    Answer: 15.4
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 7, 10, 20

    Answer: 11

Friday 20 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 950 + 682

    Answer: 950 + 682 = 1632
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 7 = 14

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 3cm

    Answer: 28.27cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 14:12

    Answer: 7:6
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 25, 81, 77, 90, 44, 84

    Answer: 65