Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 72 + 57

    Answer: 72 + 57 = 129
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x + 5x

    Answer: 13x
  3. 3. Geometry

    Calculate the perimeter of a right triangle with sides 12cm and 5cm

    Answer: 30cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 152

    Answer: 76
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 18, 41, 39, 15, 18, 37

    Answer: 29

Tuesday 24 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 67 + 87

    Answer: 67 + 87 = 154
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x + 6x

    Answer: 14x
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a right triangle with perpendicular sides 11cm and 10cm

    Answer: 55cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:8:8

    Answer: 3:1:1
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12

Wednesday 25 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 183, 146, and 89

    Answer: 418
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x = 42

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the perimeter of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 30cm
  4. 4. Ratio

    Find 25% of 97

    Answer: 24.25
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 6, 24, 38, 16, 26

    Answer: 23.3

Thursday 26 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 59 + 35

    Answer: 59 + 35 = 94
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 8x + 3y + 5x + 6y

    Answer: 13x + 9y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 9cm. Calculate the angle

    Answer: 57.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:18:12

    Answer: 3:6:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 42, 28, 23, 50, 35

    Answer: 36.8

Friday 27 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 375 + 410

    Answer: 375 + 410 = 785
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 7 = 11

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, hypotenuse = 17.3cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:6:6

    Answer: 3:1:1
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 20, 11, 3

    Answer: 11.75