Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 30 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 60 + 64

    Answer: 60 + 64 = 124
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 5x + 3y + 3x + 3y

    Answer: 8x + 6y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 16cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:9:15

    Answer: 5:3:5
  5. 5. Statistics

    A bag has 7 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 710

Tuesday 31 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 63 + ? = 152

    Answer: 89
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 4 = 22

    Answer: x = 18
  3. 3. Geometry

    Opposite = 16cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 38.7°
  4. 4. Ratio

    Find 57% of 74

    Answer: 42.18
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 30, 19, 26, 21, 43

    Answer: 24

Wednesday 1 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 41 + ? = 181

    Answer: 140
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 8 = 26

    Answer: x = 18
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 10cm

    Answer: 78.54cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:8:16

    Answer: 1:1:2
  5. 5. Statistics

    A bag has 8 red and 4 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 23

Thursday 2 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 50 + 27

    Answer: 50 + 27 = 77
  2. 2. Algebra

    For y = x³, find y when x = 2

    Answer: y = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:12:12

    Answer: 5:3:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 21, 37, 31, 18, 43, 39

    Answer: 31.5

Friday 3 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 35 + 38

    Answer: 3940
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 42

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 9cm. Calculate the angle

    Answer: 53.1°
  4. 4. Ratio

    Find 27% of 464

    Answer: 125.28
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 22, 14, 16, 43, 13

    Answer: 30