Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 50 + ? = 197

    Answer: 147
  2. 2. Algebra

    Simplify: 7x + 4x

    Answer: 11x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 15cm. Calculate the angle

    Answer: 43°
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 151

    Answer: 75.5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 9, 11

    Answer: 8.6666666666667

Tuesday 7 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 95 + 96

    Answer: 95 + 96 = 191
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 3x + 2y + 7x + 7y

    Answer: 10x + 9y
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 9cm

    Answer: 254.47cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 15:21

    Answer: 5:7
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 59, 35, 57, 50, 78, 34

    Answer: 44

Wednesday 8 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 84 + 51

    Answer: 84 + 51 = 135
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x = 49

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 6.9cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 70

    Answer: 35
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 42, 46, 68, 107, 122, 115

    Answer: 80

Thursday 9 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 36 + 15

    Answer: 710
  2. 2. Algebra

    Factorise: 21x + 18

    Answer: 3(7x + 6)
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 10cm

    Answer: 10.77cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:4

    Answer: 3:2
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 31, 25, 9, 19, 15

    Answer: 22

Friday 10 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 50 + ? = 124

    Answer: 74
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 10 = 28

    Answer: x = 18
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, hypotenuse = 11.5cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:9

    Answer: 4:3
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 19, 42, 47, 30, 46

    Answer: 28