Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 13 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 44 + 74

    Answer: 44 + 74 = 118
  2. 2. Algebra

    Expand: 7(x + 8)

    Answer: 7x + 56
  3. 3. Geometry

    Opposite = 20cm, adjacent = 19cm. Calculate the angle

    Answer: 46.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 10:20

    Answer: 1:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 4, 5, 11, 8

    Answer: 9.2

Tuesday 14 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 88 + 47

    Answer: 88 + 47 = 135
  2. 2. Algebra

    For y = x³, find y when x = 4

    Answer: y = 64
  3. 3. Geometry

    Opposite = 16cm, adjacent = 19cm. Calculate the angle

    Answer: 40.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:12:15

    Answer: 2:4:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 10, 15, 23, 31, 50

    Answer: 23.3

Wednesday 15 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 65 + ? = 127

    Answer: 62
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x = 44

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, hypotenuse = 16.2cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Find 15% of 297

    Answer: 44.55
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 4 on a fair die?

    Answer: 16

Thursday 16 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 77 + 89

    Answer: 77 + 89 = 166
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 3, 6, 12, 24, ...

    Answer: 48
  3. 3. Geometry

    Opposite = 17cm, adjacent = 13cm. Calculate the angle

    Answer: 52.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:12:20

    Answer: 5:3:5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 35, 26, 33, 20, 27

    Answer: 15

Friday 17 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 79 + ? = 118

    Answer: 39
  2. 2. Algebra

    Simplify: 7x + 9x

    Answer: 16x
  3. 3. Geometry

    Find the perimeter of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 30cm
  4. 4. Ratio

    Find 59% of 315

    Answer: 185.85
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 48, 58, 95, 32, 85, 30

    Answer: 65