Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 556 + 983

    Answer: 556 + 983 = 1539
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 4x + 7y + 5x + 7y

    Answer: 9x + 14y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, hypotenuse = 15.6cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:6:6

    Answer: 3:2:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 37, 41, 32, 48, 9, 26, 40, 25

    Answer: 32.3

Tuesday 21 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 84 + 20

    Answer: 84 + 20 = 104
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 22, 27, 32, 37, ...

    Answer: 42
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 52.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:10:12

    Answer: 5:5:6
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 16, 13, 20

    Answer: 16

Wednesday 22 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 99 + ? = 172

    Answer: 73
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 12, 21, 30, 39, ...

    Answer: 48
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (3, 2) and (6, 8)

    Answer: 6.71
  4. 4. Ratio

    Find 54% of 253

    Answer: 136.62
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 3, 9

    Answer: 7

Thursday 23 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 42 + 69

    Answer: 42 + 69 = 111
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 2, 8, 32, 128, ...

    Answer: 512
  3. 3. Geometry

    Opposite = 20cm, adjacent = 18cm. Calculate the angle

    Answer: 48°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:16:24

    Answer: 3:4:6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 25, 8, 30, 12, 22, 6

    Answer: 21

Friday 24 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 86 + 20

    Answer: 86 + 20 = 106
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 39

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Opposite = 20cm, adjacent = 12cm. Calculate the angle

    Answer: 59°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8:14

    Answer: 4:7
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12