Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 May 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 906 + 800

    Answer: 906 + 800 = 1706
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 13 = 30

    Answer: x = 17
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 23cm

    Answer: 415.48cm²
  4. 4. Ratio

    Find 19% of 419

    Answer: 79.61
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 20, 15

    Answer: 16.333333333333

Tuesday 27 May 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 45 + 36

    Answer: 45 + 36 = 81
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 8x + 2y + 5x + 6y

    Answer: 13x + 8y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 10cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:4:10

    Answer: 4:2:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 35, 46, 27, 32, 21, 30, 36

    Answer: 33.6

Wednesday 28 May 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 32 + 29

    Answer: 32 + 29 = 61
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 36

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the perimeter of a right triangle with sides 6cm, 8cm, 10cm

    Answer: 24cm
  4. 4. Ratio

    Find 47% of 173

    Answer: 81.31
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 45, 7, 49, 45, 49, 15, 6

    Answer: 30.8

Thursday 29 May 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    24000

    Answer: 2.4 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: 20x + 35

    Answer: 5(4x + 7)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, adjacent = 17cm. Calculate the angle

    Answer: 41.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:16:20

    Answer: 4:4:5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 20, 16, 9, 7

    Answer: 12.2

Friday 30 May 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 174, 182, and 118

    Answer: 474
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 15 = 26

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the area of a right triangle with base 7cm and height 11cm

    Answer: 38.5cm²
  4. 4. Ratio

    Find 60% of 234

    Answer: 140.4
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 9, 33, 31, 14, 13

    Answer: 24