Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 35 + 15

    Answer: 45
  2. 2. Algebra

    Expand: 9(x + 9)

    Answer: 9x + 81
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 11.3cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 36

    Answer: 9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 13, 32, 6, 37, 42

    Answer: 24.2

Tuesday 10 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 51 + 20

    Answer: 51 + 20 = 71
  2. 2. Algebra

    Simplify: 4x + 2x

    Answer: 6x
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a right triangle with perpendicular sides 6cm and 13cm

    Answer: 39cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 75

    Answer: 18.75
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 80, 50, 85, 57, 87, 54

    Answer: 37

Wednesday 11 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: -5 + (31)

    Answer: 26
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 6x + 8y + 2x + 3y

    Answer: 8x + 11y
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 15:35

    Answer: 3:7
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 13, 14

    Answer: 14

Thursday 12 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 89 + 26

    Answer: 89 + 26 = 115
  2. 2. Algebra

    Expand: 4(2x + 2)

    Answer: 8x + 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a right triangle with perpendicular sides 6cm and 9cm

    Answer: 27cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 16:32

    Answer: 1:2
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12

Friday 13 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 783 + 615

    Answer: 783 + 615 = 1398
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 6, 14, 22, 30, ...

    Answer: 38
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 7cm

    Answer: 153.94cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:18

    Answer: 1:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 47, 46, 8, 11, 5, 9

    Answer: 21.9