Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: x3 × x7

    Answer: x10
  2. 2. Algebra

    Solve: 9x = 81

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the perimeter of a right triangle with sides 5cm, 12cm, 13cm

    Answer: 30cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:20:16

    Answer: 3:5:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 30, 42, 15, 27, 45, 16, 34

    Answer: 29.6

Tuesday 17 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 46 + 48

    Answer: 46 + 48 = 94
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 13 = 27

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (9, 3) and (12, 7)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Find 15% of 74

    Answer: 11.1
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 17, 20

    Answer: 18.666666666667

Wednesday 18 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 25 + 25

    Answer: 45
  2. 2. Algebra

    Simplify: 9x + 2x

    Answer: 11x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, adjacent = 19cm. Calculate the angle

    Answer: 22.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:12:9

    Answer: 2:4:3
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 40, 35, 20, 20, 15

    Answer: 25

Thursday 19 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    790000

    Answer: 7.9 × 105
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 8x + 5y + 5x + 5y

    Answer: 13x + 10y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, hypotenuse = 21.2cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:10:4

    Answer: 2:5:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 65, 87, 53, 90, 48, 43

    Answer: 47

Friday 20 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4 + 6

    Answer: 10
  2. 2. Algebra

    Expand: 2(3x + 6)

    Answer: 6x + 12
  3. 3. Geometry

    Opposite = 20cm, adjacent = 11cm. Calculate the angle

    Answer: 61.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:9:15

    Answer: 4:3:5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 43, 41, 20, 26, 42

    Answer: 23