Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 30 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 498 + 449

    Answer: 498 + 449 = 947
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 11, 19, 27, 35, ...

    Answer: 43
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 22cm

    Answer: 380.13cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:12

    Answer: 1:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 14, 12, 15

    Answer: 13.5

Tuesday 1 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 74 + 63

    Answer: 74 + 63 = 137
  2. 2. Algebra

    Factorise: 2x² + 9x

    Answer: x(2x + 9)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, hypotenuse = 20cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 57

    Answer: 5.7
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 10, 16, 20, 12, 14

    Answer: 10

Wednesday 2 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 691 + 434

    Answer: 691 + 434 = 1125
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x = 6

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 8cm

    Answer: 8.94cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 96

    Answer: 9.6
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 15, 35, 36, 12, 17

    Answer: 24

Thursday 3 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 31 + 92

    Answer: 31 + 92 = 123
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 5 = 15

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (1, 4) and (6, 12)

    Answer: 9.43
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 110

    Answer: 55
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 37, 18, 26, 50, 27, 39, 30

    Answer: 33.8

Friday 4 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 89 + 37

    Answer: 89 + 37 = 126
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 24, 28, 32, 36, ...

    Answer: 40
  3. 3. Geometry

    Find the area of a right triangle with base 10cm and height 10cm

    Answer: 50cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:4:10

    Answer: 4:2:5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 18, 25, 39, 23, 43

    Answer: 25