Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 14 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 68 + ? = 155

    Answer: 87
  2. 2. Algebra

    Expand: 5(5x + 6)

    Answer: 25x + 30
  3. 3. Geometry

    Find the perimeter of a right triangle with sides 3cm, 4cm, 5cm

    Answer: 12cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4:16

    Answer: 1:4
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 40, 17, 46, 23, 29

    Answer: 29

Tuesday 15 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 97 + 69

    Answer: 97 + 69 = 166
  2. 2. Algebra

    Expand: 7(x + 8)

    Answer: 7x + 56
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 56.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:8

    Answer: 3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 37, 76, 76, 45, 57, 104

    Answer: 67

Wednesday 16 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1 + (13)

    Answer: 14
  2. 2. Algebra

    Simplify: 2x + 2x

    Answer: 4x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 6.9cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 104

    Answer: 10.4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 37, 50, 26, 30, 24, 36, 49

    Answer: 36

Thursday 17 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 84 + 99

    Answer: 84 + 99 = 183
  2. 2. Algebra

    For y = x³ + 11, calculate y when x = 4

    Answer: y = 75
  3. 3. Geometry

    Opposite = 16cm, adjacent = 15cm. Calculate the angle

    Answer: 46.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 21:6

    Answer: 7:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 8, 6, 2, 3

    Answer: 6.4

Friday 18 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 39 + 59

    Answer: 89
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 2x + 3y + 8x + 3y

    Answer: 10x + 6y
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a right triangle with perpendicular sides 6cm and 10cm

    Answer: 30cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 35:40

    Answer: 7:8
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 18, 22, 22, 5, 17

    Answer: 17