Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 21 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 36 + 13

    Answer: 56
  2. 2. Algebra

    Expand: 4(4x + 8)

    Answer: 16x + 32
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 8cm

    Answer: 201.06cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 20:35

    Answer: 4:7
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 42, 111, 32, 32, 58, 108

    Answer: 79

Tuesday 22 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 86 + 33

    Answer: 86 + 33 = 119
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 48

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 14cm. Calculate the angle

    Answer: 40.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 10:25

    Answer: 2:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 7, 33, 32, 6, 7

    Answer: 19

Wednesday 23 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 669 + 266

    Answer: 669 + 266 = 935
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 13 = 21

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, hypotenuse = 18.4cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 21:15

    Answer: 7:5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 16, 11, 8

    Answer: 9.5

Thursday 24 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 495 + 651

    Answer: 495 + 651 = 1146
  2. 2. Algebra

    Factorise: 25x + 35

    Answer: 5(5x + 7)
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:20:16

    Answer: 6:5:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 48, 27, 31, 18, 42, 27

    Answer: 31.4

Friday 25 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 73 + 49

    Answer: 73 + 49 = 122
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 5, 20, 80, 320, ...

    Answer: 1280
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 22cm

    Answer: 380.13cm²
  4. 4. Ratio

    Find 15% of 130

    Answer: 19.5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 28, 16, 28, 33, 33

    Answer: 17