Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 28 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 99 + 79

    Answer: 99 + 79 = 178
  2. 2. Algebra

    Simplify: 6x + 3x

    Answer: 9x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, adjacent = 12cm. Calculate the angle

    Answer: 51.3°
  4. 4. Ratio

    Find 83% of 454

    Answer: 376.82
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 30, 25, 43, 17, 44

    Answer: 27.7

Tuesday 29 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 686 + 630

    Answer: 686 + 630 = 1316
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 6x + 5y + 4x + 7y

    Answer: 10x + 12y
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:4:6

    Answer: 2:2:3
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 18, 10, 9, 15

    Answer: 13.4

Wednesday 30 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 81 + ? = 144

    Answer: 63
  2. 2. Algebra

    Expand: 2(2x + 5)

    Answer: 4x + 10
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, adjacent = 18cm. Calculate the angle

    Answer: 24°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:12:18

    Answer: 3:2:3
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12

Thursday 31 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 27 + 43

    Answer: 27 + 43 = 70
  2. 2. Algebra

    Expand: 7(x + 3)

    Answer: 7x + 21
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 9.9cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:16:24

    Answer: 3:4:6
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 60, 30, 69, 43, 22, 57

    Answer: 47

Friday 1 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 255, 168, and 63

    Answer: 486
  2. 2. Algebra

    Expand: 2(5x + 2)

    Answer: 10x + 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 28:32

    Answer: 7:8
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 9, 2, 19

    Answer: 9.25