Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 4 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 75 + ? = 107

    Answer: 32
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 10 = 25

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 11.3cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:18:9

    Answer: 4:6:3
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 3, 5, 5, 4

    Answer: 4.8

Tuesday 5 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 83 + 77

    Answer: 83 + 77 = 160
  2. 2. Algebra

    Expand: 3(5x + 7)

    Answer: 15x + 21
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 14cm

    Answer: 153.94cm²
  4. 4. Ratio

    Find 73% of 296

    Answer: 216.08
  5. 5. Statistics

    A bag has 7 red and 7 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 12

Wednesday 6 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 34 + 47

    Answer: 3728
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x = 22

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 16cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Find 45% of 461

    Answer: 207.45
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 21, 45, 14, 47, 43, 24, 21

    Answer: 30.7

Thursday 7 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 80 + 61

    Answer: 80 + 61 = 141
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 8 = 2x + 58

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, adjacent = 18cm. Calculate the angle

    Answer: 29.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:18:9

    Answer: 2:6:3
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 2 on a fair die?

    Answer: 16

Friday 8 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3.3 + 2.3

    Answer: 3.3 + 2.3 = 5.6
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 10 = 14

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 18cm. Calculate the angle

    Answer: 33.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:8:24

    Answer: 5:2:6
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 13, 2, 12, 2

    Answer: 7