Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 11 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 79 + 19

    Answer: 89
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 4 = 24

    Answer: x = 20
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 5.8cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Find 37% of 455

    Answer: 168.35
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 4, 7

    Answer: 8.3333333333333

Tuesday 12 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 179, 125, and 120

    Answer: 424
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 24, 32, 40, 48, ...

    Answer: 56
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, adjacent = 14cm. Calculate the angle

    Answer: 42.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:16:16

    Answer: 3:4:4
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 8, 2

    Answer: 4.6666666666667

Wednesday 13 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 310 + 410

    Answer: 710
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 9 = 3x + 9

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 6.9cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:8:12

    Answer: 4:2:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 32, 55, 23, 81, 46, 29

    Answer: 58

Thursday 14 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 32 + 56

    Answer: 32 + 56 = 88
  2. 2. Algebra

    Factorise: 3x² + 5x

    Answer: x(3x + 5)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 10cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 56

    Answer: 5.6
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 5, 2, 8

    Answer: 6.5

Friday 15 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 34 + (-30)

    Answer: 4
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 9 = 22

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 21cm

    Answer: 346.36cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 20:10

    Answer: 2:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 49, 48, 46, 31, 14, 16, 6

    Answer: 30