Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 25 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 129, 253, and 52

    Answer: 434
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 2x + 2y + 3x + 6y

    Answer: 5x + 8y
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:12:24

    Answer: 2:3:6
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 3, 8, 19

    Answer: 8

Tuesday 26 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 36 + 21

    Answer: 36 + 21 = 57
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 4x + 8y + 8x + 6y

    Answer: 12x + 14y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, hypotenuse = 12.7cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Find 83% of 402

    Answer: 333.66
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 8, 16, 12

    Answer: 11

Wednesday 27 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 45 + ? = 186

    Answer: 141
  2. 2. Algebra

    Factorise: 9x + 18

    Answer: 3(3x + 6)
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 14cm

    Answer: 153.94cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:12:18

    Answer: 2:2:3
  5. 5. Statistics

    A bag has 7 red and 6 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 713

Thursday 28 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is 2 × 3 × 5?

    Answer: 30
  2. 2. Algebra

    Factorise: 15x + 21

    Answer: 3(5x + 7)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 20cm, adjacent = 8cm. Calculate the angle

    Answer: 68.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:16:12

    Answer: 4:4:3
  5. 5. Statistics

    A bag has 6 red and 4 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 35

Friday 29 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 83 + 88

    Answer: 83 + 88 = 171
  2. 2. Algebra

    For y = x³ + 4, calculate y when x = 2

    Answer: y = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:8:12

    Answer: 2:2:3
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12