Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 8 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 29 + 76

    Answer: 29 + 76 = 105
  2. 2. Algebra

    Expand: 5(2x + 6)

    Answer: 10x + 30
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, adjacent = 15cm. Calculate the angle

    Answer: 45°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 35:30

    Answer: 7:6
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 36, 17, 17, 37, 25

    Answer: 20

Tuesday 9 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 16 + 35

    Answer: 2330
  2. 2. Algebra

    Simplify: 2x + 4x

    Answer: 6x
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 8cm

    Answer: 201.06cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8:20

    Answer: 2:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 37, 66, 85, 75, 24, 73

    Answer: 61

Wednesday 10 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 48 + ? = 198

    Answer: 150
  2. 2. Algebra

    Factorise: 18x + 48

    Answer: 6(3x + 8)
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 9cm

    Answer: 63.62cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 44

    Answer: 11
  5. 5. Statistics

    A bag has 4 red and 7 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 411

Thursday 11 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 36 + 56

    Answer: 36 + 56 = 92
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x = 35

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 8.cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 28:32

    Answer: 7:8
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 15, 17, 20

    Answer: 14

Friday 12 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 178 + 915

    Answer: 178 + 915 = 1093
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x = 63

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, adjacent = 11cm. Calculate the angle

    Answer: 36°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 24:6

    Answer: 4:1
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 3, 8

    Answer: 9.6666666666667