Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 33 + 34

    Answer: 33 + 34 = 67
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 6x + 6y + 2x + 4y

    Answer: 8x + 10y
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 7cm

    Answer: 153.94cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 121

    Answer: 60.5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 42, 48, 45, 27, 45, 19

    Answer: 39.4

Tuesday 21 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 34 + 25

    Answer: 2320
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 7 = 2x + 19

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (1, 3) and (4, 7)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 20:30

    Answer: 2:3
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 17, 6, 12

    Answer: 13.25

Wednesday 22 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 92 + 53

    Answer: 92 + 53 = 145
  2. 2. Algebra

    For y = x³, find y when x = 4

    Answer: y = 64
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, hypotenuse = 18.4cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 40:20

    Answer: 2:1
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 17, 13

    Answer: 15.333333333333

Thursday 23 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 36 + ? = 173

    Answer: 137
  2. 2. Algebra

    Solve: 9x - 9 = 6x + -3

    Answer: x = 2
  3. 3. Geometry

    Opposite = 17cm, adjacent = 15cm. Calculate the angle

    Answer: 48.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:9

    Answer: 2:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 43, 18, 29, 16, 30

    Answer: 30.2

Friday 24 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 266, 255, and 144

    Answer: 665
  2. 2. Algebra

    Factorise: 5x² + 6x

    Answer: x(5x + 6)
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (5, 6) and (8, 10)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:15:6

    Answer: 6:5:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 7, 13, 7, 20

    Answer: 11