Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is √25?

    Answer: 5
  2. 2. Algebra

    Solve: 10x - 12 = 7x + 3

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 24cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:6:10

    Answer: 5:3:5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 14, 8, 2, 16

    Answer: 11.6

Tuesday 28 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 39 + 59

    Answer: 89
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 84

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, hypotenuse = 17.3cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Find 47% of 189

    Answer: 88.83
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 14, 22, 30, 17, 44

    Answer: 30

Wednesday 29 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 489 + 501

    Answer: 489 + 501 = 990
  2. 2. Algebra

    Expand: 8(x + 3)

    Answer: 8x + 24
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 13cm

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:16:24

    Answer: 1:2:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 25, 31, 19, 27, 44, 48, 27

    Answer: 32.6

Thursday 30 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    38000000

    Answer: 3.8 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: 6x + 9

    Answer: 3(2x + 3)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 16cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Find 23% of 73

    Answer: 16.79
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 21, 46, 44, 7, 44, 40

    Answer: 33.7

Friday 31 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: -3 + 8

    Answer: 5
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 2x + 4y + 6x + 3y

    Answer: 8x + 7y
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 4cm

    Answer: 11.7cm
  4. 4. Ratio

    Find 48% of 419

    Answer: 201.12
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 9, 8, 10

    Answer: 8.5