Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    500000

    Answer: 5 × 105
  2. 2. Algebra

    Expand: 7(x + 3)

    Answer: 7x + 21
  3. 3. Geometry

    Calculate perimeter: two sides are 15cm and 15cm at right angles

    Answer: 51.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:4:4

    Answer: 2:1:1
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12

Tuesday 4 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 60 + 59

    Answer: 60 + 59 = 119
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 3 = 20

    Answer: x = 17
  3. 3. Geometry

    Opposite = 20cm, adjacent = 18cm. Calculate the angle

    Answer: 48°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:24

    Answer: 1:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 47, 66, 110, 76, 81, 49

    Answer: 63

Wednesday 5 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 40 + ? = 190

    Answer: 150
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x = 20

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 5.8cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 177

    Answer: 17.7
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12

Thursday 6 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 84 + 51

    Answer: 84 + 51 = 135
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 5x + 7y + 3x + 5y

    Answer: 8x + 12y
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (1, 4) and (4, 8)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 24:15

    Answer: 8:5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 7, 17, 2

    Answer: 10.75

Friday 7 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 202 + 779

    Answer: 202 + 779 = 981
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 22, 31, 40, 49, ...

    Answer: 58
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, hypotenuse = 15.6cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 10:6

    Answer: 5:3
  5. 5. Statistics

    A bag has 3 red and 5 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 38