Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 53 + 68

    Answer: 53 + 68 = 121
  2. 2. Algebra

    Expand: 2(2x + 7)

    Answer: 4x + 14
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, hypotenuse = 15cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 78

    Answer: 7.8
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 3 on a fair die?

    Answer: 16

Tuesday 11 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 686 + 328

    Answer: 686 + 328 = 1014
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 12 = 22

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Opposite = 18cm, adjacent = 13cm. Calculate the angle

    Answer: 54.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 30:10

    Answer: 3:1
  5. 5. Statistics

    A bag has 6 red and 5 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 611

Wednesday 12 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 71 + 81

    Answer: 71 + 81 = 152
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 2 = 14

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 21:24

    Answer: 7:8
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 30, 64, 64, 56, 22, 24

    Answer: 42

Thursday 13 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 77 + ? = 160

    Answer: 83
  2. 2. Algebra

    Factorise: 6x² + 6x

    Answer: 6x(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 24cm

    Answer: 452.39cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 28:20

    Answer: 7:5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 18, 17, 17, 23, 45

    Answer: 28

Friday 14 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 67 + ? = 199

    Answer: 132
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x = 26

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 17cm

    Answer: 226.98cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:12:8

    Answer: 5:6:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 48, 61, 99, 81, 73, 99

    Answer: 51