Change pack
Cornerstone Jan 8 - 14 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 January 2026

Keystones #12 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 65 + 50

    Answer: 65 + 50 = 115
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 4 = 22

    Answer: x = 18
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 5.8cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:6:4

    Answer: 6:3:2
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 6, 23, 16, 7, 6

    Answer: 17

Tuesday 13 January 2026

Keystones #13 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 271, 284, and 105

    Answer: 660
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 11 = 4x + 13

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 9cm

    Answer: 63.62cm²
  4. 4. Ratio

    Find 59% of 289

    Answer: 170.51
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 19, 31, 30, 37, 21, 18, 36

    Answer: 27.6

Wednesday 14 January 2026

Keystones #14 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 72 + ? = 182

    Answer: 110
  2. 2. Algebra

    Factorise: 6x² + 8x

    Answer: 2x(3x + 4)
  3. 3. Geometry

    Calculate perimeter: two sides are 14cm and 15cm at right angles

    Answer: 49.5cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 168

    Answer: 42
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 3 on a fair die?

    Answer: 16

Thursday 15 January 2026

Keystones #15 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 34 + 57

    Answer: 34 + 57 = 91
  2. 2. Algebra

    Expand: 5(x + 3)

    Answer: 5x + 15
  3. 3. Geometry

    Find the perimeter of a right triangle with sides 6cm, 8cm, 10cm

    Answer: 24cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 24:18

    Answer: 4:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 19, 39, 29, 26, 34, 19, 7, 39

    Answer: 26.5

Friday 16 January 2026

Keystones #16 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 260, 300, and 110

    Answer: 670
  2. 2. Algebra

    Simplify: 3x + 9x

    Answer: 12x
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 18cm

    Answer: 254.47cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 33

    Answer: 16.5
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 68, 110, 73, 44, 120, 88

    Answer: 76