Change pack
Lintel Feb 2 - 8 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 710,000 in standard form

    Answer: 7.1 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 16

    Answer: (x + 8)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 65°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.87cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 4:10 as a fraction in simplest form

    Answer: 5⁄7
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 26. If 4 of them are 47, 18, 31, 20, what is the missing number?

    Answer: 14

Tuesday 3 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.037 in standard form

    Answer: 3.7 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 16x + 55

    Answer: (x - 5)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 33°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 7.79cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:9:9

    Answer: 4:3:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 35, 30, 32, 14, 30. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.83

Wednesday 4 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0097 in standard form

    Answer: 9.7 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 8x + 7

    Answer: (x + 7)(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 54°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.03cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 7:9:5, what fraction is the first part?

    Answer: 1⁄3
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 31. If 4 of them are 20, 40, 50, 26, what is the missing number?

    Answer: 19

Thursday 5 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 97,000,000 in standard form

    Answer: 9.7 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 14

    Answer: (x + 2)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 29°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.87cm
  4. 4. Ratio

    Black, white and yellow beads are in the ratio 3:3:1. What fraction of the beads are white?

    Answer: 3⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 21, 34, 10, 39, 6, 42, 45. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.14

Friday 6 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000063 in standard form

    Answer: 6.3 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 16

    Answer: (x + 2)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, angle = 40°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.78cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio kg : 550g

    Answer: 20:11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 30, 44, 33, 10, 36. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.33