Change pack
Lintel Feb 9 - 15 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0061 in standard form

    Answer: 6.1 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 16

    Answer: (x + 2)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 42°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.11cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4kg : 800g

    Answer: 5:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 31, 48, 42, 48, 25, 12, 22

    Answer: 34.75

Tuesday 10 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0011 in standard form

    Answer: 1.1 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 6

    Answer: (x + 2)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 52°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.39cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 10:7:6, what fraction is the first part?

    Answer: 10⁄23
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 18, 15, 17, 45, 43, 37, 34. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.88

Wednesday 11 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 690,000,000 in standard form

    Answer: 6.9 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 16x + 60

    Answer: (x + 10)(x + 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 43°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.79cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio £6 : 55p

    Answer: 120:11
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 37, 30, 29, 16, what is the missing number?

    Answer: 33

Thursday 12 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.049 in standard form

    Answer: 4.9 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 15x + 36

    Answer: (x + 12)(x + 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 55°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.77cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4 hours : 25 minutes

    Answer: 48:5
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 38. If 3 of them are 36, 25, 45, what is the missing number?

    Answer: 46

Friday 13 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 2,800,000 in standard form

    Answer: 2.8 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 42

    Answer: (x + 6)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 33°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.29cm
  4. 4. Ratio

    £100.00 is shared between A and B in the ratio 3:2. How much does A receive?

    Answer: £60.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 28, 19, 12, 25, 30, 35

    Answer: 26