Change pack
Lintel Feb 16 - 22 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 830,000 in standard form

    Answer: 8.3 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 13x + 12

    Answer: (x + 12)(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 32°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.25cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 10:15 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 39, 26, 10, 9, 46

    Answer: 27

Tuesday 17 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00055 in standard form

    Answer: 5.5 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x - 9

    Answer: (x + 1)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 26°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.46cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:16:20

    Answer: 3:4:5
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 33. If 5 of them are 46, 17, 21, 43, 30, what is the missing number?

    Answer: 41

Wednesday 18 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.03 in standard form

    Answer: 3 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x - 30

    Answer: (x + 3)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 38cm, angle = 26°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 34.15cm
  4. 4. Ratio

    Red and blue beads are in the ratio 4:14. What fraction of the beads are red?

    Answer: 2⁄9
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 39. If 5 of them are 27, 39, 37, 28, 42, what is the missing number?

    Answer: 61

Thursday 19 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 990,000,000 in standard form

    Answer: 9.9 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 60

    Answer: (x + 12)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 44°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.07cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:10:12

    Answer: 5:5:6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 34, 47, 35, 6, 49, 44, 20. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.63

Friday 20 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000049 in standard form

    Answer: 4.9 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x - 60

    Answer: (x + 5)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 30cm, angle = 28°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.49cm
  4. 4. Ratio

    Red and blue counters are in the ratio 10:5. What fraction of the counters are red?

    Answer: 2⁄3
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 34, 31, 22, 48, what is the missing number?

    Answer: 25