Change pack
Lintel Feb 23 - Mar 1 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 450,000,000 in standard form

    Answer: 4.5 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 6

    Answer: (x - 1)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 55°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.71cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:6:15

    Answer: 4:2:5
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 37. If 5 of them are 45, 37, 32, 39, 15, what is the missing number?

    Answer: 54

Tuesday 24 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 500,000 in standard form

    Answer: 5 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 20x + 96

    Answer: (x + 12)(x + 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 38°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.75cm
  4. 4. Ratio

    £210.00 is shared between A and B in the ratio 3:4. How much does A receive?

    Answer: £90.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 12, 23, 18, 27, 48. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.17

Wednesday 25 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00048 in standard form

    Answer: 4.8 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 8

    Answer: (x + 2)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 37cm, angle = 64°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.22cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m : 80cm

    Answer: 25:4
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 30. If 4 of them are 39, 16, 17, 23, what is the missing number?

    Answer: 55

Thursday 26 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 230,000,000 in standard form

    Answer: 2.3 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 15

    Answer: (x + 3)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 53°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.23cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 12:4:5, what fraction is the third part?

    Answer: 5⁄21
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 31. If 4 of them are 27, 42, 31, 17, what is the missing number?

    Answer: 38

Friday 27 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.006 in standard form

    Answer: 6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 132

    Answer: (x + 11)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 19cm, angle = 48°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.71cm
  4. 4. Ratio

    £168.00 is shared between A and B in the ratio 3:4. How much does A receive?

    Answer: £72.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 37, 41, 45, 8, 48. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.83